Over Favervuta

Favervuta


Bij de start van een studie, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Eigen verantwoordelijkheid, een andere vorm van studeren en wellicht een nieuwe leefomgeving. De studie tandheelkunde en mondzorgkunde zijn daarbij vrij bijzondere studies: de combinatie van theorie (wetenschap) en praktijk vragen veel van een student, gedurende 6 jaar (tandheelkunde) of 4 jaar (mondzorgkunde) lang.


De studies bevatten veel contacturen met je medestudent en andere mensen rondom de studie. Deze mensen zullen in je nabije toekomst dan ook een belangrijke rol gaan spelen. Gedurende de studie zul je ook merken dat wanneer je in aanraking komt met patiënten, je zogenaamde "social skills" nodig hebt. Die kun je niet leren uit een boek, maar gelukkig wel ontwikkelen.


Om al deze nieuwe ervaringen een plek te geven, je 'social skills' te praktiseren en om je te begeleiden naast je studie is op 6 mei 1969 de tandheelkundige studievereniging Favervuta opgericht. Deze studievereniging waarborgt de gezelligheid voor menig tandheelkunde en mondzorgkunde student, studerend aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, ofwel ACTA. Al decennia lang organiseren leden van deze gezellige vereniging activiteiten voor hun medestudenten. Ook kom je via Favervuta in contact met nieuwe ontwikkelingen en technieken binnen de tandheelkunde en mondzorgkunde door de vele symposia die georganiseerd worden. Favervuta is een grote en heel gezellige vereniging die zijn leden ook vakkennis kan bijbrengen.


De eerste kennismaking met Favervuta vindt plaats tijdens de intreeweek waar je contact maakt met je jaargenoten. Favervuta probeert ook de contacten tussen de studenten uit verschillende studiejaren te vergroten. Deze contacten zijn van buitengewoon belang, vooral als je de weg binnen ACTA nog moet vinden.


Door de vele leuke activiteiten die Favervuta naast de studie organiseerd zijn er veel leden actief. Een borreltje aan de ACTA bar of een dansje in de stamkroeg. Maar ook een plekje in een van de vele commissies, SocCie of bestuur. Iedereen kan een bijdrage leveren en zorgt er op zijn manier voor dat elke Favervuta activiteit gezellig en gesmeerd verloopt!


Ieder jaar wordt er door een groep een prachtige Almanak in elkaar gezet. Een zware maar zeker zeer verdienstelijke commissie. Ook de Boomdasjee, ons verenigingsblad komt ieder jaar als een Phoenix weer tevoorschijn. Veel oud-leden vinden het leuk om hier hun steentje aan bij te dragen en bij sommige activiteiten merk je dat deze groep nog altijd graag aanwezig is. Verder organiseert Favervuta activiteiten zoals de autorally, beachvolleybal, karttoernooi, discobowlen, hockey- en voetbaltoernooi en niet te vergeten een ski-reis! Daarnaast hebben alle leden gratis een goede handenverzekering en een flinke korting op de studieboeken. Aan de vakinhoudelijke aspecten ontbreekt het dus ook niet.


Favervuta is er trots op om één van de grootste studieverenigingen van Nederland te zijn en is vooral trots op de vele leden die zichzelf kunnen ontplooien en veel plezier biedt naast het zware studeren. 


Wil je lid worden? Klik dan hier. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij de bestuursleden, mentoren of één van de vele actieve leden die Favervuta rijk is.