Nieuws

Radio Swammerdam zoekt nieuwe redactieleden voor 2021/2022!

Radio Swammerdam zoekt nieuwe redactieleden voor 2021/2022!

Radio Swammerdam zoekt nieuwe redactieleden voor 2021/2022!

Wij zijn op zoek naar mensen:
• Met een voorliefde voor zowel wetenschap als radio/podcast,
• Die studeren of net afgestudeerd zijn,
• Die ongeveer twee zondagochtenden per maand beschikbaar zijn vanaf september 2021,
• En die eind augustus/begin september beschikbaar zijn voor een inwerkperiode.

Bij Radio Swammerdam krijg je de kans om ongeveer maandelijks een uur lang, live in onze studio bij Pakhuis de Zwijger (als dat na de zomer weer mag – en anders met onze eigen apparatuur op locatie of via Zoom) te praten met de meest fantastische wetenschappers uit Amsterdam en omstreken. Je bedenkt zelf onderwerpen voor je uitzending en zoekt hier interessante gasten bij, leert interviewen, presenteren, en de technische kant van radiomaken die bij elke radio-uitzending hoort uit te voeren. Elke uitzending wordt live uitgezonden op de Amsterdamse stadszender RadioSALTO en is daarna voor iedereen terug te luisteren via alle podcastapps en Spotify. Naast het maken van uitzendingen vergaderen we één keer in de drie weken en houdt ieder redactielid zich bezig met een extra taak, zoals fondsenwerving, columnisten zoeken, sociale media of roosters maken.

Je kunt solliciteren tot 21 juni door een motivatiebrief en CV te sturen naar redactie@radioswammerdam.nl. De sollicitaties zullen plaatsvinden in de eerste week van juli.

N.B. De redactie van Radio Swammerdam bestaat uit studenten en pas afgestudeerden die het programma op vrijwillige basis maken. Er is geen vergoeding beschikbaar.